Skip to main content
 
 
 
 

Omgeving Mechelen

Een stukje buitenland in eigen land

Mechelen ligt in het Zuidelijkste puntje van Nederland. De oorsprong van het dorp ligt rond het jaar 1200. Het dorp is de kern van de voormalige gemeente Wittem. Rondom Mechelen liggen enkele karakteristieke gehuchten zoals het Höfke, Elzet, Hurpesch, Helle en Dal-Bissen. Het Höfke is bekend vanwege zijn verzameling van achttiende Eeuwse vakwerkboerderijen met bloemrijke graslanden. Verder komt u op veel plekken in de omgeving mooie, karakteristieke panden tegen waaronder vele rijksmonumenten.

Wandel en fiets door het heuvellandschap

Naast weilanden en bossen wordt de omgeving doorsneden door prachtige meanderende rivieren en beken. De Gulp en de Geul stromen van zuid naar noord en de Eyserbeek en Selzerbeek zoeken van oost naar west hun weg. Langs de Geul komt u op diverse plekken watermolens tegen waarvan enkele nog in gebruik zijn. U waant zich in dit fraaie landschap met haar heuvels, haar dalen met steeds wisselende vergezichten, rivieren, beken en vele intieme schilderachtige gehuchten in een stukje buitenland in eigen land.

Hoge ligging met een uniek uitzicht

Door de hogere ligging van onze vakantiewoningen heeft u een uniek uitzicht over het geuldal tussen de dorpen Mechelen en Epen. Direct langs de vakantiewoningen lopen diverse fiets- en wandelroutes die u door het Heuvelland leiden. Ook het aangrenzende stiltegebied nabij het Vijlenerbos is een must see voor natuurliefhebbers. Uiteraard kunt u tijdens uw fiets- of wandeltocht even uitrusten en genieten op één van de vele terrassen. In de directe omgeving  zijn tal van leuke eet- en drinkgelegenheden waar u kunt proeven van de typerende Bourgondische Limburgse levensstijl.

Dagtripjes in de omgeving

In beide vakantiewoningen is een map aanwezig met meer informatie over diverse dagtripjes in de omgeving. Het is een ideale plek voor een dagje weg naar het Drielandenpunt, Maastricht, Valkenburg of het aangrenzende België en Duitsland.

In Mechelen bevinden zich naast diverse cafés en eetgelegenheden ook een supermarkt, bakker, groenteboer, slager en VVV- servicepunt.